1.-EMMAGATZAMATGE I GESTIÓ DE LA INFORMACIÓ AL NÚVOL (GOOGLE DRIVE, SYMBALOO, ETC..)

Google Drive

Un dels aspectes que haurem de gestionar al llarg del curs és l'intercanvi de fitxers, tant pel que fa als fitxers que jo us hauré de facilitar, aquells fitxers que haureu de compartir amb els companys, com les activitats que m'hareu de lliurar. 

Avui en dia la majoria de centres fan servir la Plataforma Moodle com a aula virtual, però aquesta plataforma està limitada ja que la mida màxima dels fitxers que podem pujar normalment són de 10 Mb. I justament en l'àmbit de les apps i dels recursos multimèdia, aquesta és una mida fàcilment superada per la majoria de treballs, això fa que forçosament necessitàrem una altra alternativa per poder fer aquests intercanvis. 

La proposta que us faig per aquest curs és fer servir el Google Drive del compte de l'Institut, que a més de ser una plataforma gratuïta ens permet disposar de 1000 Gb per emmagatzemar arxius, i poder-los gestionar directament des de la web, així com amb el nostre ordinador mitjançant el sistema de carpetes i només t'has d'instal.lar una aplicació.

 

A més amb el Drive tindrem també a l'abast una amplia diversitat de prestacions com:

 • Aplicacions Ofimàtiques de Google, que ens estalviaran els típics problemes de incompatibilitats de formats a l'hora d'obrir els fitxers en una determinada maquina, en aquest cas podem ampliar aquestes eines fins i tot als mòbils i tauletes. Com a eines tenim :

  • Processador de text: Google Docs

  • Full de càlcul

  • Presentació

  • Formulari per fer enquestes o fins i tot exàmens

  • Dibuix

 • Aplicacions complementaries de tot tipus fetes per empreses alienes a Google.:

  • Pixlr Express = Ens pot ajudar a fer portades per a vídeos i presentacions

  • UjamSong = Editor de sons

  • WeVideo = Editor de vídeo molt simple

  • CloudConvert= Ens facilita conversió de formats dins del mateix Google Drive

 • Com a ampliació d'aquesta capacitat de compartir, vull assenyalar la de poder treballar de manera telecol·laborativa a la xarxa. Accedint diversos usuaris al mateix document o carpeta de fitxers, fins i tot, de manera simultània.

Objectius d'aprenentatges

 1. El principal objectiu d'aquesta activitat és que conegueu l'existència d'aquest recurs, sinó és que ja l'esteu emprant i que ens serà essencial per la gestió dels projectes al llarg d'aquest curs. I així en acabar el curs tindreu el material organitzat de manera que us permetrà aplicar-ho amb d'altres projectes sense haver de modificar ni fer molts esforços extres.
 2. Conéixer algunes de les aplicacions interessants que ens podem instal.lar en el nostre Drive.
 3. Conèixer millor i interpretar en primera persona el concepte de "Treballar al nùvol" (Cloud computing)
 4. Aprofitar les possibilitats de Google Drive per treballar les Bases de Dades dins de es "Fusion Tables"
 5. Tenir una eina per poder pujar a Internet arxius de més de 10 Mb bloquejats pel Moodle del centre.

Symbaloo

Amb la gran varietat i quantitat de recursos que ens cal emprar per a poder crear les nostres apps, és fa imprescindible un gestor d'adreces de pagines web. Existeixen una gran varietat d'eines amb aquesta finalitat, la proposta per aquest curs és Symbaloo.

Amb Symbaloo us podeu organitzar "pestanyes" per temes, de manera que també si ho voleu, podeu fer pública la pàgina i la podeu compartir amb els vostres companys d'equip. Jo he compartit una webmix amb vosaltres amb un munt d'enllaços significatius per treballar amb l'appinventor.

 

La proposta d'aquest recurs consisteix en que us doneu d'alta al lloc, inseriu algun enllaç relacionat amb el curs, per exemple el de la plataforma Appinventor2 i finalment el configureu com  a públic perquè sigui accessible als vostres alumnes.

 

Per començar us demano uns minuts per visualitzar uns videotutorials un d'iniciació i d'altres una mica més avançats :

Screenpresso

Necessitarem eines per elaborar materials que tindran un format digital i que sovint correspondran a imatges de pantalla (Captures de pantalla).

 

Hi ha moltes eines disponible com les tisores que hi troben als accesoris dels sistemes operatius de windows, o l'aplicació Lightshot, us deixo dos vídeos tutorials per si voleu coneixe'l:

La proposta que us faig per aquest curs és l'Screenpresso, clíqueu aquí per descarregar-lo, és una eina que reuneix en si mateixa la vessant de capturar la imatge de la pantalla i posteriorment ens facilitar una extensa grafia per poder documentar-la.

Per començar us demano uns minuts per visualitzar aquest videotutorial.